Mi már tudjuk, hogy rendezed majd be a lakásod 2020-ban!

Ingatlantájoló.hu 2019.12.15 20:15:22

A 2010-es évek lassan véget érnek, így ideje meglesnünk, milyen lakberendezési trendek indulnak útjukra az új évtized első évében.


 

Az már biztos, hogy a szukkulenseknek búcsút inthetünk, jönnek helyette a textúrált felületek. Nézzük, mi lesz trendi 2020-ban!

Vissza az ókori nagy birodalmakba

Rögtön vissza is repülhetünk az időben, ugyanis újra visszatér a 90-es évek egyik népszerű divatja, így nagyon trendi lesz az ókori görög és római minták alkalmazása a lakberendezésben.

Kép forrása: lgsgranite.com

Mozaikok

És ha már a görögöknél és a rómaiaknál tartunk, meg sem kell lepődnünk azon, hogy visszatérnek a mozaikok is. Bár igazán sosem mentek ki a divatból, most igazán a reneszánszukat élik majd. Világunkat egyre inkábba formatervezett, letisztult vonalakkal rendelkező kütyük és a rajtuk látott tökéletesen éles képek uralják, ezért fokozottan igényeljük majd, hogy valami textúráltabb, ha úgy tetszik „pixelesebb” legyen az otthonunkban, mint amilyenek a mozaikok is. És ne csak csempeként gondoljunk rájuk, a mozaik, mint minta a hétköznapi használati tárgyainkon is megjelenik majd.

Kép forrása: housebeautiful.com

Ebben a XII. kerületi lakásban sok helyen láthatunk textúrál felületeket, az erkély ugyanakkor egy kis mozaikasztalkát is kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Textúrált festés

Pont a fent említett okok miatt a textúrált festés is nagyon trendi lesz a jövőben. Miután a képernyőt bámulva szinte már két dimenzióban élünk, az otthonunkban annál inkább igényeljük majd a háromdimenziós felületeket, így nemcsak a textúrált festés, de a textúrált tapéták vagy a 3 dimenziós fali panelek is népszerűek lesznek majd.

Kép forrása: brandquake.co

Textúrált fal előtt egy gyönyörű, textúrált kerettel rendelkező tükör látható ebben a VI. kerületi lakásban. A konyhában egyébként mozaikcsempét is találunk.

Még több képért kattintson a fotóra!

Textúrált képek a falon

Ha az egész falon nem is vállalnánk be a 3 dimenziós felületeket, a művészeti alkotásokban azért mindenképp érdemes megjeleníteni, és nemcsak 2 dimenziós képekkel díszíteni a falakat.

Képek forrása: housebeautiful.com

Réz helyett bronz

A csillogó réz helyett inkább a patinásabb bronz fogantyúk, csaptelepek, lámpák uralják majd a 2020-as évet, ez is arra utal, hogy az embereknek igényük van a „nyersebb” felületekre a túlságosan sima felületek helyett.

A sáfrány árnyalatai

Népszerűek lesznek az élénk színek, közülük is leginkább a sáfrány hódít majd, ami a sötétkék, a türkiz és a sötétzöld bizonyos árnyalataival remekül párosítható, ahogyan ebben a XIV. kerületi lakásnak a nappalijában is látható, ahol a fehér az uralkodó, a sáfrány és a sötétkék pedig a kiegészítő színek.

Még több képért kattintson a fotóra!

Különleges függönyök

Az új évben minden olyan függöny, roló, vagy bármi, amit csak az ablakra tehetünk visszafogott, pasztellszínekben hódít, a hangsúly a szín helyett inkább a különleges formákon lesz.

Kép forrása: housebeautiful.com

 

Hozzászólások