Itt jönnek a legújabb konyhai hátfal ötletek!

Ingatlantájoló.hu 2019.10.25 19:21:58

A konyhai hátfal már régóta nemcsak csempéből lehet, és időről időre bukkannak fel újabb ötletek. Mutatjuk a legfrissebbeket!


 

Ma már egyáltalán nem meglepő, ha valaki csempe helyett akrilból vagy mondjuk üvegből készült konyhai hátfalat szeretne, vagy a konyhai munkalap anyagából szeretné a hátfalat elkészíttetni, és persze csempékből is egyre különlegesebbeket lehet kapni, és egyre különlegesebb módokon lehet őket felrakni. Elmondhatjuk tehát, hogy a konyhai hátfalaknak ma már tényleg csak a fantáziánk szabhat határt. Jöjjenek hát a legújabb ötletek!

Ennek a debreceni családi háznak a konyhájában például cseresznyefából készült a konyhabútor és a hátfal is, kivéve a tűzhely és a mosogató körül, ahol a munkalap anyagából készítették el.

Még több képért kattintson a fotóra!

A réz csillogása

A réz már egy jó ideje népszerű anyag a konyhában, először a rézedények jelentek meg, majd jöttek a lámpák, fogantyúk és egyéb kiegészítők, most pedig itt a legújabb őrület a réz munkalap, és ha már a munkalap abból készült, miért ne készülhetne belőle a hátfal is. Azért azt nem állítjuk, hogy könnyű lesz tisztán tartani.

Képek forrása: housebeautiful.com és onfarmsystems.com

Szappankőből

A szappankő más néven zsírkő munkalap már nem újdonság a konyhákban. Különösen azért kedvelt, mert könnyű formázhatósága miatt akár a mosogatót is a munkalappal egyben ki tudják faragni. Ugyanígy készülhet belőle hátfal is, ami remekül mutat, és takarítani is könnyű lesz majd.

Kvarcból

A kvarc kompozit munkalapok nagyon népszerűek lettek az elmúlt években, ugyanígy használhatjuk a kvarcot konyhai hátfalként is, ami strapabíró és könnyen tisztítható felületet jelent.

Képek forrása: decorpad.com és digsdigs.com

A sokoldalú beton

A beton egyre nagyobb teret hódít otthonainkban, legyen szó akár egyszerű látszóbeton falakról, polírozott beton padlóról vagy konyhai munkalapról. Természetesen a hátfal is készülhet betonból.

Ennek az V. kerületi lakásnak a konyhája is beton munkalapokat kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Csíkosban

Persze a csempével is boríthatjuk a falat számtalan egyedi módon. Erre az egyik legjobb példa a csíkokban felrakott csempe, melyhez a metrócsempe ideális, de természetesen bármilyen más csempéből kirakhatjuk. Ebben a VII. kerületi lakásban például cikk-cakk vonalban rakták a csíkokat.

Még több képért kattintson a fotóra!

Nem kell, hogy szimmetrikus legyen

Ha valami különlegeset szeretnénk, az is elég lehet, ha a csempéket nem épp szimmetrikusan és nem épp egyforma magasságig rakjuk. Ez különösen akkor mutat jól, ha nem hagyományos négyszögletű csempéket használunk.

Képek forrása: housebeautiful.com

Egyedi mintában

Ma már ráadásul annyira sokféle formájú, színű és méretű csempét árulnak, hogy teljesen egyedi mintát is kirakhatunk belőlük.

Napsugár alakban

Az elmúlt évek nagy slágere volt a napsugár tükör. Ha vagyunk olyan szerencsések, hogy a konyhánkon épp véletlenül egy kör alakú ablak van, akkor rakhatunk köré csempéből napsugár mintát. Ahhoz, hogy mutasson aranycsíkos márványmintás lapokra lesz szükségünk, melyeknek egyetlen hátránya, hogy Magyarországon nem lehet kapni, így nem lesz olcsó mulatság beszerezni őket.

Képek forrása: housebeautiful.com

Akár a mennyezetig

A csempéből kirakott konyhai hátfal attól is lehet különleges, ha egészen a mennyezetig burkoljuk vele a falat. Ez persze egy sima, lapos mennyezetnél nem túl izgalmas, de más formákat érdemes így kihasználni, és kiemelni. Egy sima, lapos mennyezetnél pedig végig csempézhetjük a szagelszívó kürtőjét, ahogyan ebben a XVIII. kerületi családi házban is tették.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások