Ettől a 8 dologtól lesz tökéletes egy médiaszoba!

Ingatlantájoló.hu 2019.11.21 20:31:37

A médiaszoba egy kicsit több, mint a moziszoba. Nemcsak filmnézésre jó, hanem tökéletes egy karaoke partihoz, zenélésre, családi társasjátékhoz vagy egyszerűen csak olvasásra, ha épp egyedül vagyunk.


 

Épp ezért nem is kellenek hozzá feltétlenül moziszékek, inkább a hangszigetelésen, a hangtechnikán és a képminőségen van a hangsúly, és persze ezeken kívül még 8 összetevő van, ami nem hiányozhat.

Kép forrása: pixabay.com

Egy ideális méretű képernyő

Akár vetítővásznat választunk a mozis hangulatért, akár egy nagyképernyős TV-re szavazunk, fontos a képernyő mérete. És ez nem azt jelenti, hogy legyen minél nagyobb. A lényeg a helyiség méretéhez és a távolsághoz (ahonnan nézzük) viszonyított ideális méret. Azaz, ha túl nagyot választunk, teljesen elnyomjuk vele a szobát. Nézzük, hogyan érdemes számolni! Mérjük le az ülőalkalmatosság, amiről nézzük és a képernyő távolságát, majd ezt a számot osszuk el 1,5 – 2,5-tel. Azaz, ha a kanapé, moziszék távolsága a képernyőtől pl. 3 m, akkor 120-200 cm képátlójú képernyőre lesz szükségünk.

Kép forrása: laperla-london.com

Exkluzív családi ház médiaszobával Ócsán

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy kényelmes kanapé

Persze választhatunk moziszékeket is, de azokban soha nem fogunk tudni igazán kényelmesen elnyújtózni, vagy filmnézés közben összebújni a párunkkal. Ha pedig mozizáson kívül mondjuk társasjátékozáshoz is használnánk a szobát akkor végképp a kanapé a hasznosabb. A választásnál figyeljünk arra, hogy tényleg kényelmes, puha, nagy ülőfelülettel rendelkező, esetleg kihúzhatós is legyen a kanapénk.

Képek forrása: sebringdesignbuild.com és coleway.co

Ha pedig ragaszkodunk a lépcsőzetes elhelyezkedéshez, ugyanakkor a kanapé kényelméhez is, a jobb oldali képen látható kanapét akár raklapokból is elkészíthetjük.

Sötétítők

Legyen redőny, roló vagy sötétítő függöny, a lényeg, hogy teljesen kiszűrje a napfényt, vagy a más helyiségekből érkező fényeket. Ez talán egy sűrű szövésű, sötét színű függönnyel kivitelezhető a legjobban, egy sötét bársony anyag például kitűnő választás hozzá, és igazi luxus érzésével is megajándékoz minket, ahogyan ebben a III. kerületi családi házban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy bár

Lehet egy többszemélyes bárpult, vagy csak egy mini bár mosogatóval és hűtővel, a lényeg, hogy ha vendégeink vannak, ne kelljen mindenért a konyhába rohannunk. A bárt gyakorlatilag minden extrával felszerelhetjük (sörcsap, szuper kávégép), ami csak fontos számunkra. A bal oldali képen látható médiaszobában a báron kívül például még egy vintage popcorn készítő is helyet kapott.

Képek forrása: multimediasolutionsgroup.com és housebeautiful.com

Ha egy minibárhoz is kevés a helyünk, akkor helyettesítsük zsúrkocsival.

Klasszikus társasjátékok

Az igazi klasszikus társasjátékok sohasem mennek ki a divatból, újból kiadott díszdobozos verzióik ráadásul a médiaszoba díszei is lehetnek.

Képek forrása: wsgamecompany.com és morethanagamecafe.com

Szuper puha, meleg plédek

Kanapén elnyúlva nagyon jó filmet nézni, de még jobb, ha közben egy puha plédbe burkolózhatunk. Vegyünk néhány szép plédet, és amikor nem használjuk, csak lazán terítsük összehajtva a kanapé háttámlájára.

Kép forrása: td-universe.com

Egy kényelmes olvasósarok

Manapság már túlságosan a képernyők uralják az életünket, ezért nem árt, ha van egy olvasósarok a médiaszobában is.

Kép forrása: housebeautiful.com

Egy szép médiaszekrény

Egy médiaszekrény ideális ahhoz, hogy a játékkonzolokhoz való rengeteg tartozékot, kábeleket elnyelje, és még a hangtechnikának is helyet adhat.

Kép forrása: womenslifestyle.com

 

Hozzászólások